Zeminleri bal dök yala yapan o karışım! Lekeden ve mikroptan eser bırakmıyor

Bulaşık detarjanı

Paspas suyuna ne koyacağınız konusunda şüpheye düştüğünüzde kullanışlı bir şişe bulaşık deterjanı alın ve paspas kovanızı köpürtün.

Bu paspas suyu çözümü güvenli, etkili ve kullanışlıdır. Çünkü hemen herkesin evinde bulaşık deterjanı vardır. Yerlerdeki kirlere yumuşak bir şekilde nüfuz eder ve çok fazla su kullanmadığınız sürece zarar vermez. Ahşap ve laminat zeminlerde kullanacağınız 5-10 damla bulaşık deterjanını ikinci kez sıcak su ile silmeyi unutmayın.

Tuvalet ispirtosu

Tuvalet ispirtosu paspas suyuna koyabileceğiniz kullanışlı, verimli ve uygun maliyetli bir temizlik maddesidir. Aynı zamanda güçlü bir mikrop öldürücüdür; yani bakterileri, virüsleri, küf ve mantarları yok edebilir. İspirto, yüzeyi sterilize ederken kiri de söküp atar.

Ayrıca kötü kokulardan kurtulmanıza da yardımcı olur. İspirtoyu laminat, parke ve fayans zeminlerde bir bardak döküp durulamadan kullanabilirsiniz.

Üstelik kurumasına izin vermek mikropları ve bakterileri öldürmede daha etkili hale getirebilir.

Sirke

Sirke her evde bulunan bakterileri yok eden bir kahramandır. Fayans ve laminat gibi çok sert zeminler için de en iyisidir ve parke, mermer ve traverten gibi daha yumuşak zeminlerde kullanılmamalıdır.

Sert yüzeyli zeminlerde, pH seviyesi iki ila üç olan sirkenin asidi cilaya zarar vermeden kiri temizler.

Boraks

Zor bir işiniz varsa derin lekeleri ve kirleri hedef alan, kabartma tozuna benzeyen güçlü bir temizlik maddesi olan Borax yardımınıza koşabilir. Zemini dezenfekte eder ve inatçı lekeleri çıkarmada oldukça güçlüdür.

Çünkü aşındırıcı özelliği vardır ve kötü kokuları giderir. Aynı zamanda küf oluşumunu da engeller ve karıncalar ve hamamböcekleri gibi evdeki böceklere karşı da etkili.

Tercih ettiğiniz ürün ne olursa olsun, suyu sık sık değiştirmeyi unutmayın. Çünkü kirli suyla paspaslamak yalnızca zeminleri kirletecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul escort