Rüzgar enerjisi yatırımlarının 1,5 milyar doları aşması bekleniyor

Rüzgar Enerjisi Yatırımları Hızlanıyor: Depolama Sistemleri Zirvesi Değerlendirmesi

Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen 3. Enerji Depolama Sistemleri Zirvesi’nde rüzgar enerjisi sektöründeki son gelişmeler masaya yatırıldı. Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER) ve Enerji Depolama Sistemleri Derneği (EDSİS) iş birliğiyle düzenlenen zirvede, sektördeki yatırımlar ve depolamanın katkısı üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.

Enerji uzmanı Erden, geçen yıl rüzgar enerjisi yatırımlarının önceki yıla göre hızlandığını belirtti. Yatırımların kurulu güçte 1300 megavat seviyesine ulaştığını ve yaklaşık 1,3 milyar dolarlık bir tutara denk geldiğini vurgulayan Erden, bu yılın beklentileri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Erden, depolamalı projelerin lisans alma süreçlerinin hızlanmaya başladığını ve geçmişten gelen YEKA projelerinin devreye alınmaya başlandığını aktardı. Bu gelişmelerin etkisiyle bu yılın yatırım miktarının 1500 megavatı aşarak 1,5 milyar doları geçebileceğini dile getiren uzman, gelecek yıllarda rüzgar enerjisi santralleriyle birlikte elektrik depolama sistemlerindeki yatırımların artacağına dikkat çekti.

Önümüzdeki yıllarda rüzgar enerjisi alanında gerçekleşecek olan yeni YEKA duyurularının yabancı yatırımcıların ilgisini artıracağını belirten Erden, Orta Doğulu ve Çinli yatırımcıların şimdiden ihalelere ilgi gösterdiğini aktardı. Ayrıca, depolama projelerindeki yabancı yatırımcıların piyasayı anlamaya çalıştığını ve ekonomik durumların başarılı olmasıyla yatırımların hız kazanacağını ifade etti.

TÜREB Yatırımcılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erinç Kısa ise Türkiye’de rüzgar ve güneş enerjisinde depolamalı kapasitenin arttığını ve bu durumun elektrik şebekesinde esnekliği destekleyeceğini belirtti. Depolamalı sistemlerin devreye girmesiyle şebekenin daha stabil hale geleceğini dile getiren Kısa, Türkiye’nin enerji sektöründe gelecek için umut verici adımlar attığını vurguladı.

Yenilenebilir enerji alanında yaşanan teknolojik gelişmelerin maliyetleri düşürdüğünü ve yatırımları desteklediğini ifade eden Kısa, bu sayede Türkiye’nin enerji ihtiyacını daha uygun maliyetlerle karşılayabileceğini ve dışa bağımlılığın azalacağını belirtti. Ayrıca, batarya teknolojilerinde yaşanan maliyet düşüşünün yatırımları hızlandıracağını ve gelecekte megavatsaat başına maliyetlerin daha da düşeceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

70 yaşından sonra başladı: Tanesini 100 liraya satıyor

Eskişehir’de 73 yaşındaki Emine Gök, emeklilik hayatını sıkılarak geçirmek yerine eline tığı aldı, örgü oyuncak örmeye başladı. İki yıl içinde hem üretici oldu hem de satış standı açtı! Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri tarafından …

40 yıl garajda kaldı, şimdi satışta: 1964 Chevrolet Bel Air yeni sahibini bekliyor

ABD’nin Oregon eyaletinde bir kişi, annesinin 1964 model Chevrolet Bel Air’ini Craigslist üzerinden satışa çıkardı. Araç ilk günden itibaren annesinin sahipliğinde olmuş, yıllar boyunca kullanılmış ve son 40 yıldır kapalı bir garajda muhafaza edilmiş …

Karadeniz’in su ürünleri ihracatı arttı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 6 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 167 milyon 191 bin 155 dolara ulaştı.

ABD Başkanı Trump 7 ülkeye daha mektup gönderdi: Tarife oranları açıklandı

ABD Başkanı Trump 7 ülkeye daha mektup gönderdi: Tarife oranları açıklandı

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi