Yeni rapor şoke etti: Terör örgütleri yapay zeka ile büyüyor

Terör Örgütleri Yapay Zeka ile Büyümeye Devam Ediyor

Terörle mücadele kurumları, dijital araçların radikal örgütler tarafından kullanılmasını engellemeye çalışıyor. Ancak, teröristlerin her geçen gün yeni teknolojileri kullanarak bu çabaları zorlaştırdığı biliniyor. Son zamanlarda IŞİD ve benzeri örgütler, yapay zeka ile propaganda yapma, şifreli iletişim kurma, 3D baskılı silah şemaları oluşturma ve kripto para ile finansman sağlama gibi alanlarda yoğun bir şekilde yapay zekayı kullanıyor.

Tech Against Terrorism kurucusu Adam Hadley, yapay zekanın mevcut tehditleri artırdığını ve teröristlerin yapay zeka sayesinde hızla siteler ve uygulamalar geliştirebildiğini belirtiyor. Hadley’in uyarıları, Birleşmiş Milletler Terörle Mücadele Komitesi Yürütme Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.

CHATGPT İLE BOMBA TARİFİ VE PROPAGANDA

Institute for Strategic Dialogue’dan Moustafa Ayad’a göre, terör örgütleri yapay zekayı sesli yayınlara, video serilerine ve rehberlere dönüştürerek yeni kitlelere ulaşıyor. IŞİD, destekçileri için özel olarak hazırlanmış “Yapay Zeka Araçları ve Riskler Kılavuzu” sunarak bu süreci sistematik hale getiriyor. Propagandalarında ise yapay zekayı “savaşın yeni şekillendirici gücü” olarak tanımlıyor.

Şifreli sohbet gruplarında IŞİD üyeleri, ChatGPT üzerinden uzaktan kumandalı araç şemaları ve ev yapımı bomba tariflerini paylaşıyor. Mart ayında, ev eşyalarıyla yapılabilen bir bombanın yapay zeka ile hazırlanmış videosu bile paylaşıldı.

GÜVENLİK ALTYAPISI ZAYIFLIYOR

ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde terörle mücadele bütçelerinin azaltılması, güvenlik açıklarını derinleştiriyor. Hadley, bu durumun yapay zeka destekli içeriklerin daha karmaşık hale gelmesiyle eş zamanlı yaşandığını belirtiyor. Meta ve OpenAI gibi şirketlerin içerik denetimi ve tehdit algılama sistemlerini geliştirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yapay zeka, sadece teknolojik bir gelişme değil aynı zamanda mevcut dijital tehditleri daha görünmez, hızlı ve yaygın hale getiren yeni bir araç haline gelmiştir.

Related Posts

Polonya’da Grok’un uygunsuz paylaşımları nedeniyle X’in kapatılması değerlendiriliyor

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok’un uygunsuz paylaşımlar yapması nedeniyle platformun ülkede kapatılmasını değerlendirebileceklerini belirterek, “İfade özgürlüğü insana aittir, yapay zekaya değil.” dedi.

ASEAN Zirvesi’nden sert mesaj: Malezya Başbakanı Trump’ı hedef aldı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Kuala Lumpur’da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, ticaretin artık büyüme değil, baskı kurma amacıyla kullanıldığını söyledi. “Tarifeler …

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim birimini daha ele geçirdi: Tolstoy Rus kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Tolstoy yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Nepal-Çin sınırında muson kaynaklı selde kaybolan 18 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Nepal-Çin sınır kapısı Rasuwagadhi’de yer alan Nepal-Çin Dostluk Köprüsü, şiddetli muson yağmurları nedeniyle Lende Nehri’nde yaşanan taşkınla tamamen yıkıldı. Nepal’de şiddetli muson yağışlarının neden olduğu sel sonucu, ülkeyi Çin’e bağlayan ana …

Bilim insanlarından ürküten keşif: Eriyen buzlar yanardağları tetikliyor

Küresel ısınmanın yol açtığı buzul erimesi, yalnızca deniz seviyesini değil, yer altındaki magma odalarını da etkiliyor. University of Wisconsin–Madison’dan Pablo Moreno-Yaeger’in öncülüğünde yürütülen ve Prag’daki Goldschmidt Konferansı’nda sunulan …

Türkiye’de en çok köyü olan il belli oldu: İşte en fazla köye sahip iller

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarından derlediği bilgilere göre Türkiye’de en fazla köyün bulunduğu il bin 234 ile Sivas olarak açıklandı. İşte en çok köyü olan iller …