TUS açıklandı mı SON DAKİKA? TUS sonuç sorgulama ekran açıldı mı?

TUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (STS Tıp Doktorluğu) 23 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirildi. TUS sonuç sorgulama ekranı açık mı? TUS sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar…

TUS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2025-TUS 1. Dönem sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyor. ÖSYM, genellikle sınav tarihinden yaklaşık 1-2 hafta sonra sonuçları duyurur. Bu yılın sonuçları Nisan 2025’in ilk haftasında açıklanması bekleniyor. Sonuçları öğrenmek için adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

TUS Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

TUS’a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Mesleki Bilgi Sınavı çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Adayların her testteki doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı hesaplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puana dönüştürülecektir.

Sonuçlar için

Related Posts

Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.