Muğla’da UMKE Ekipleri Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Muğla UMKE Ekipleri Gerçek Hayatta Tatbikat Yaptı

Muğla’da UMKE ekipleri tarafından gerçek hayatta yapılan tatbikat, adeta bir kurtarma operasyonunu andırdı. Patlama sonucu mahsur kalan yaralılar, UMKE ekiplerinin özverili çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye nakledildi.

Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleşen tatbikata 2 doktor ve 24 sağlık çalışanı katıldı. Zorlu doğa şartlarında eğitim alan ekipler, gece -10 dereceye varan soğukta görevlerini yerine getirdi.

UMKE ekipleri, Yemişendere bölgesinde yaşanan patlama senaryosuyla harekete geçti. Enkaza dönüşen bir binada mahsur kalan ağır yaralılar, UMKE ekipleri tarafından kısa sürede bulunarak ilk müdahaleleri yapıldı ve hastaneye sevk edildi. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçek hayatta yapılan tatbikatın etkisini arttırdı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tatbikat sonucunda 24 yeni UMKE personelinin kazanıldığını ve toplam UMKE personel sayısının 264’e ulaştığını açıkladı. Eğitim sürecinde afet ve acil durum yönetimi, triyaj, taşıma teknikleri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak işlendi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir