ASELSAN 50. yılında KKTC’de gençlerle buluşuyor

ASELSAN 50. Yılını TEKNOFEST 2025’te Kutluyor!

Türkiye’nin savunma sanayindeki öncü kuruluşlarından ASELSAN, 50. kuruluş yıl dönümünü dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2025’te kutluyor. 1975 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan ASELSAN, Türkiye’ye uygulanan ambargoları aşmak amacıyla yola çıkmıştı.

ASELSAN’ın 50 Yılı TEKNOFEST’te!

TEKNOFEST 2025, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa Eski Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Festivalde ASELSAN, milli imkanlarla geliştirdiği teknolojileri ziyaretçilere tanıtacak.

Etkinlik kapsamında ASELSAN, dijital bir deneyim merkezi oluşturacak. Ziyaretçiler, ASELSAN’ın 1975’ten bugüne uzanan teknoloji yolculuğunu interaktif bir şekilde deneyimleyebilecek. Bu deneyim sayesinde, ASELSAN’ın savunma sanayisine kazandırdığı kritik sistemleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

Çinliler Togg T10F’i daha çıkmadan kopyaladılar mı?

Togg, geçtiğimiz yıl CES fuarına damga vuran T10F fastback modelini duyurdu. Şimdi de oldukça benzer Leapmotor T01 tanıtıldı.

ASELSAN, festival alanını uzaktan kontrol edilebilen sabit ve hareketli güvenlik kameralarıyla denetleyecek. Kameralardan alınan görüntüler, TEKNOFEST Güvenlik Merkezi’ne iletilerek etkinliğin güvenliği sağlanacak.

ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ASELSAN’ın KKTC’de bağımsızlık mücadelesine dayanan bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Akyol, 50. yıl coşkusunu yaşadıklarını ve ASELSAN’ın yarım asırlık teknoloji yolculuğunun bugün dünya çapında oyun değiştirici sistemler üreten bir savunma devi haline geldiğini vurguladı.

ASELSAN, TEKNOFEST KKTC’de gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve yerli teknolojilere olan güveni pekiştirmeyi hedefliyor. Şirket, milli teknoloji ateşiyle dışa bağımlılığı azaltacak projelere imza atmayı ve geleceğin sistemlerini şekillendirmeyi sürdürecek.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Musk’ın kararları Tesla’yı vurmuştu… Protestolara maruz kalan şirketin yaptığı büyük stratejik hata

Elon Musk’ın devlet hizmetlerinde yaptığı benzeri görülmemiş kesintilere öfkelenen Amerikalıların, hoşnutsuzluklarını dile getirmek için Tesla galerilerini seçmesi Musk’ı fazlasıyla rahatsız etti. Geçtiğimiz günlerde X platformunda, ülke genelindeki Tesla Takedown gösterilerine atıfta bulunan Musk, “Bu paralı protestoları kim finanse ediyor ve organize ediyor?” şeklinde bir paylaşım yaptı. Ancak Musk için daha yerinde bir soru şu olabilir: “Galerilerimi gösteriler için bu kadar uygun hedefler haline getirecek şekilde kim inşa etti?” Çünkü cevabı Elon Musk’ın kendisi.